Vragen Resultaten Opleiding Inschrijven Bevestigen

Opleiding : CERGA prof. gasinstallateur 'Aardgas'

Deze opleiding is de basisopleiding om als professionele gasinstallateur het kwaliteitslabel als ‘CERGA-professionele gasinstallateur voor aardgas’ te behalen. Je krijgt een algemene inleiding over aardgas en over de eigenschappen en samenstelling ervan. Verder leer je alles over binnenleidingen voor lage druk en krijg je veel informatie mee over de verschillende soorten verbruikstoestellen en waar je moet op letten bij de installatie van elk type. Hierdoor sta je als professionele gasinstallateur garant voor een hoogkwalitatieve binnenhuisinstallatie op aardgas, die beantwoordt aan de geldende normen.

Installateurs in het bezit van het CERGA-kwaliteitslabel kunnen het attest art. 48 opstellen, waarmee de klant bij de distributienetbeheerder (DNB) zijn aanvraag kan indienen om zijn aardgasmeter te openen.

Voorwaarden

Om CERGA-aardgasinstallateur te worden, moet je toegang tot het beroep van installateur hebben. Dat betekent dat je je kennis van bedrijfsbeheer en je beroepsbekwaamheid bij een ondernemingsloket bewezen hebt.

Vroeger stond dit bekend als het vestigingsattest. De volgende categorieën kwamen in aanmerking:
  • installateur in centrale verwarming (cat. 002)
  • installateur-sanitair (cat. 030)
  • installateur van onafhankelijke verwarmingstoestellen (cat. 031)

Beschikbaarheid Locatie

Doelpubliek

Duur van de opleiding

Prijs van de opleiding

Diploma

Opmerkingen